Aug 26, 2015

Το μεγαλείο της στιγμής


Όλα ανοιχτά και όλα διαθέσιμα...κόντρα στο κατεστημένο, συνεχίζουμε την ελεύθερη πορεία μας με βόλτες, μάθηση, δουλειές, ανακαλύψεις, μετακινήσεις και αλλαγές, όλα σε ένα!

Με ό,τι διαθέτουμε, με ό,τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά, με ό,τι μπορούμε να κάνουμε... είναι πολλά, είναι αρκετά!

Επισκέψεις, παιχνίδι, συνεργασία, πολλή κουβέντα και καλούς φίλους. Με νέες γνωριμίες, με προκλήσεις, παρέα με το άγνωστο και με εμπιστοσύνη στον Εαυτό μας προχωράμε.

Ξυπνάμε με ενθουσιασμό, με σεβασμό στη ζωή, με συνέπεια και δράση στα μικρά και μεγάλα που έχουμε μπροστά μας.

Ό,τι δεν μας αρέσει το αλλάζουμε. Ό,τι δεν λειτουργεί πια το αμφισβητούμε. Όλα όσα χρειάζεται να κατακτήσουμε ακόμα τα αναγνωρίζουμε. Η ταπεινότητα της στιγμής η μεγαλύτερη πρόκλησή μας. Να είναι αρκετό αυτό που κάνουμε, που είμαστε, που καταφέρνουμε.

Τα λάθη μας είναι οι βοηθοί μας, οι ενδείξεις μας, οι φίλοι μας. Τα βλέπουμε θετικά και με αποδοχή στην πραγματικότητά μας. Δεν μετανοιώνουμε αλλά συνθέτουμε. Δεν απορρίπτουμε αλλά κατανοούμε.

Και όσοι τολμούν να πορευτούν σε αυτήν την παρόμοια πορεία βρίσκονται κοντά μας. Οι άλλοι φοβούνται, κοιτάνε από μακριά.

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του; Ίσως, ίσως και όχι. Κύκλοι ζωής που ο καθένας έχει κάτι πολύτιμο να προσφέρει. Δεν αναζητούμε διακοπές, όπως και δεν βαριόμαστε το παρόν μας.

Περίεργη ζωή για πολλούς, για μας φυσιολογική.

Δεν έχει σημασία πόσα έχουμε αλλά τι μπορούμε με αυτά που έχουμε. Δεν έχει σημασία πόσα κατακτάμε γιατί τις ποσότητες τις μετράει ο νους, ενώ η ουσία του διαφεύγει. Σημασία έχει μια λέξη, ένα βλέμμα, μια πράξη μικρή, που όμως τολμά να πετιέται έξω από τα όρια του σύνηθες, του κατεστημένου, του συλλογικά αποδεκτού.

Και ελάχιστοι αναγνωρίζουν πως τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο δεν είναι βέβαιο, σίγουρο και διαχρονικό. Πως οι ιδέες αλλάζουν, εξελίσσονται, δεν γίνονται μπετόν, δεν μετατρέπονται σε στεγανά, σε αλήθειες που μας κρατάνε από το λαιμό, συνθλίβοντας τη βούλησή μας.

Ποια είναι η "φιλοσοφία" μου; Η ζωή, το μέλλον, η σύνθεση... όλα τα άλλα συγκεκριμένα παραμένουν υπό συζήτηση, υπό αμφισβήτηση, υπό πιθανότητα αναίρεσης, μετάλλαξης, απαλλαγής. Γιατί θέλω να είμαστε ανάλαφρες, πρόθυμες, ανοιχτές, να συναντάμε την κάθε επόμενη στιγμή...

No comments:

Post a Comment