Αίτημα...Υπογράφουμε


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ.

Χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο έγινε έρευνα στο σπίτι της μητέρας για τις συνθήκες διαβίωσης των από κοινωνική λειτουργό. Ακολούθως, συστάθηκε υπόμνημα 128 σελίδων, στο οποίο η μητέρα εξηγεί και τεκμηριώνει τις θέσεις και το λόγο απόφασής της, το οποίο κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα (αλλά αγνοήθηκε!), κατόπιν κλήσης της για «αυστηρές συστάσεις» της εισαγγελέως ανηλίκων να εγγράψει το παιδί στο σχολείο, αγνοώντας εντελώς τη σοβαρότητα της συνειδητής πράξης της και την προθυμία της να συνεργαστεί με το Ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης.

Η απόφαση να αφαιρεθεί η επιμέλεια προτού η μητέρα λάβει έστω κι ένα έγγραφο από τον οικείο φάκελο που σχηματίσθηκε εναντίον της, προτού η υπόθεση κριθεί από δικαστήριο, και να αποχωριστεί η μητέρα το παιδί της και το παιδί τη μάνα του με αστυνομική επιχείρηση, αποτελεί καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και σοβαρή παραμόρφωση της έννοιας του «συμφέροντος του παιδιού», το οποίο είναι βέβαιο ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα στιγματιστεί δια βίου.

Υπογράφουμε και μοιραζόμαστε εδώ

Κάποιοι προχωράνε σε απόψεις για το homeschooling/unschooling - παντελώς άγνωστες έννοιες στην Ελλάδα, παρόλα αυτά, χωρίς καμία έρευνα θεωρούν πως μπορούν να ξορκίζουν ό,τι φοβούνται και δεν γνωρίζουν - αλλά και δευτερεύον θέμα, μπροστά στην απειλή και εκφοβισμό για αφαίρεση επιμέλειας ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ!

Κάποιοι άλλοι ζητούν διάλογο και αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος. Και διερωτώμαι τι εμπόδισε μέχρι τώρα αυτήν την πιθανότητα. Η απάντησή μου, προτού "πέσει τυχαία" το προφίλ μου στο facebook (μέσα από το οποίο πάντα έλεγα την αλήθεια μου, που υπηρετώ με στάση ζωής, για πολλά θέματα) , ήταν η εξής:

"Είμαι μάνα και έχω παιδί ΤΩΡΑ!

Μέχρι να έρθουν οι αλλαγές για τις οποίες συζητάμε (μόνο), θα πάρει τουλάχιστον άλλες δυο γενιές (για να είμαι επιεικής). Εν τω μεταξύ, θα έχω στερήσει την παιδική ηλικία του παιδιού μου. Θα έχω συμβιβαστεί με πολύ λιγότερα από τις αρχές μου και ό,τι μπορώ να της δώσω....και δεν αναφέρομαι τόσο σε εκπαίδευση, αλλά σε Παιδεία, που θεωρώ ανώτερη και σημαντικότερη....ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ!

Την εκπαίδευση την λαμβάνει και μόνη της και με πληθώρα άλλων τρόπων γιατί ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης, της τεχνολογίας και των μαθησιακών/ερευνητικών επιλογών. Λίγο ψάξιμο θα το πιστοποιήσει εύκολα αυτό.

Εδώ μιλάμε και για τα Ανθρώπινα δικαιώματα μας, τον σεβασμό στο ρόλο που έχω συνειδητά επιλέξει και δεν δέχομαι κανένα αστυνομικό "κράτος" να ορίζεται από μόνο του "κηδεμόνας" του παιδιού που εγώ γέννησα, εγώ αναθρέφω, εγώ αγωνιώ, εγώ φροντίζω, εγώ ξενυχτώ, εγώ αυτο-αμφισβητούμαι, εγώ φέρω ευθύνη, με πλήρη συνείδηση των πράξεών μου.

Πού ήταν αυτός ο φορέας που λέγεται "κράτος" όλ' αυτά τα χρόνια; Φρόντισε μήπως οποιοδήποτε πρωτεύον, ουσιαστικό θέμα που αφορά τις βιοτικές ανάγκες, είτε τις δικές μου ως μάνα είτε του παιδιού μου; Μήπως θα έπαιρνε μυρωδιά αν κάποιος καλοθελητής δεν προέβαινε, για άλλους λόγους, σε δήλωση "παρανομίας": πως το παιδί δεν καταχωρήθηκε στους καταλόγους πειθαρχίας και συμβιβασμού;

Δεν δέχομαι με καμία δικαιολογία να αφήνομαι στην υποδούλωση του Είναι της, στην "τύχη" του ποιος δάσκαλος θα της "πέσει"....οι περισσότεροι με πλήρη άγνοια αυτογνωσίας, παιδαγωγικής και ουσιαστικής παιδείας, παρά μόνο "ειδικοί" στο πολύ στενό θέμα τους, γιατί ούτε κι αυτοί δεν στηρίζονται, δεν εκτιμούνται και δεν αμείβονται για το έργο που θα έπρεπε να προσφέρουν ως παιδαγωγοί.

Ποια κοινωνία και ποιοι νόμοι όρισαν το κράτος ανώτερο από τον Άνθρωπο και ποια είμαι αν τους υπηρετώ;

Όμως....όπως έχω ξαναπεί, ο ουσιαστικός ΔΙΑΛΟΓΟΣ διεξάγεται μόνο ανάμεσα σε ισότιμους ανθρώπους, ΟΧΙ ενόχους (υποτιμημένους) και κατήγορους (εξουσία), ΕΞ ΑΡΧΗΣ καθορισμένους.

Δεν θεωρώ πως "απολογούμαι"....Έχω ήδη κερδίσει! Το παιδί μου είναι 8 χρονών, έχει ήδη διαμορφώσει μια υγιή, χαρούμενη προσωπικότητα και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να της αφαιρέσει τον εσωτερικό της πλούτο. Έχει ΗΔΗ τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσει το μέλλον της.

Δεν είναι ιδιοκτησία μου, δεν μου ανήκει. Ανήκει στον Εαυτό της! 
Γελάω απίστευτα (και όλοι όσοι ζουν γύρω μας και μαζί μας) με τις φοβικές θέσεις περί "κοινωνικοποίησης" ή έλλειψής της. Η απόδειξη της ψυχικής ηρεμίας της, του πάθους  της για ζωή, εξερεύνηση και μάθηση, η σύνδεσή της με τη φύση, την καρδιά της ανθρωπότητας, η αθωότητα, η απλότητα και η αλήθεια της έκφρασής της, με κοιτάει στα μάτια καθημερινά."

Παράνομος δεν σημαίνει κατ' ανάγκην εγκληματίας. Έχουμε ευθύνη, για τις επόμενες γενιές, να αναθεωρήσουμε πολλές από τις ιδέες μας. 


Υπογράφουμε και μοιραζόμαστε εδώ

12 comments:

 1. υποστηριξη με ολη μας τη Δυναμη!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Έτσι! Γιατί πρώτα είμαστε Άνθρωποι και θέλουμε ελεύθερα παιδιά, με παιδεία! ❤

   Delete
 2. Επιτέλους ένας άξιος και τολμηρός άνθρωπος που αντιστέκεται στο φρικαλέο εκπαιδευτικό σύστημα που στέλνουμε τα παιδιά μας, το οποίο δημιουργεί προβληματικούς ανθρώπους, παρά ελευθέρα και χαρούμενα πνεύματα!!!
  Ελενα

  ReplyDelete
  Replies
  1. Δεν ξέρω αν χρειάζεται ιδιαίτερη τόλμη Άριελ....περισσότερο δύσκολο/ανυπόφορο το βρίσκω να σιωπώ και να δέχομαι το αντίθετο! <3

   Delete
 3. ειμαστε μαζι σου σε αυτον τον πολεμο και θα νικησουμε!

  ReplyDelete
 4. Σε στηρίζουμε και σε υποστηρίζουμε αγωνίστρια της αλήθειας και της μάθησης για ένα καλύτερο κόσμο, σε ευχαριστούμε για τον αγώνα σου, με αυτόν αφυπνίζεις και βοηθάς και εμάς, μην τα παρατάς, συνέχισε τον αγώνα σου, θα είμαστε μαζί σου!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Δεν τα παρατάω καλέ μου φίλε, μια ζωή την έχουμε, πρέπει να τη ζούμε τίμια....δεν θα ήμουν τίμια απέναντι στο παιδί μου και όλα τα παιδιά αν τα παρατούσα. Η συμπαράσταση εξάλλου που έχουμε ο ένας από τον άλλον, μάς δίνει όλους δύναμη!

   Delete
 5. Ειναι τρομακτικο ποσο σαπιο ειναι το συστημα!Τοσο σαπιο οσο σαπιους θελει και εμας!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αλλά μόνο εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να το στηρίζουμε ή να φανταστούμε και να υλοποιήσουμε κάτι διαφορετικό!

   Delete
  2. Σ' ευχαριστώ Βασιλική μου...

   Delete