Apr 8, 2015

Ξεκινάμε...!




Κάποια στιγμή λοιπόν, βρισκόμαστε μπροστά στο αναπάντεχο, που δεν είναι και τόσο αναπάντεχο, αφού εμείς «προκαλούμε τη μοίρα μας», που δημιουργούμε κάθε στιγμή μέσα μας και έξω από μας, με τις σκέψεις, τις Αρχές, τις αποφάσεις και τις δράσεις μας.

Και μια νέα πορεία αρχίζει…


Οπλισμένοι με θάρρος, με την αλήθεια και την πρακτική απόδειξη της ζωής μας ως όπλα και εργαλεία για την υπεράσπισή μας, τολμούμε την οποιαδήποτε μάχη που απειλεί την ίδια τη σωφροσύνη μας, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας και τη δημιουργικότητα της Ανθρώπινης μας υπόστασης, που πάντα τρέχει πολύ πιο μπροστά από κάθε υπαρκτό νόμο, παλιές πεποιθήσεις και συνήθειες και προκαλεί την αλλαγή.

Το πεδίο είναι άγνωστο και οι θαρραλέοι καλούνται να οπλιστούν με εμπιστοσύνη, μαχητικότητα (ειρηνική πάντα και με διαρκή εσωτερική διάκριση) και σύνεση, καθώς κάθε αλλαγή απαιτεί χρόνο, διαδικασίες που εξετάζουν τη βούλησή μας και ορθούς χειρισμούς, που όμως δεν προσβάλλουν τον Ανθρωπισμό μας.

Κάποια στιγμή τα λόγια δεν φτάνουν, το ατομικό γίνεται συλλογικό, η συμπόρευση είναι αναγκαία, για το καλό όλων, όχι μόνο το δικό μας. Κάθε ενέργεια που έχει σαν βασική πρόθεση τον Άνθρωπο, το μέλλον, τη διαχρονική εξελικτική πορεία της Ζωής, δεν μπορεί να είναι άσκοπος αγώνας, δικαιολογία για κρύψιμο ή συμμόρφωση, σιωπηλή συναίνεση, σε ό,τι προσβάλλει τον Άνθρωπο.

Όταν διακυβεύεται το δικαίωμα της ελευθερίας του Ανθρώπου.

Όταν διακυβεύονται τα δικαιώματα του Γονιού.

Όταν διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον του κάθε ολιστικά υγιούς παιδιού.

Τότε, δεν μπορώ πλέον να σωπαίνω, να συμμορφώνομαι, να δραπετεύω ή να παραιτούμαι από το καθήκον που η ίδια η Ζωή μού έχει αναθέσει. Θα πιστέψω στο δικαίωμα της αθωότητας μέχρι αποδείξεως τουναντίον... με μόνο την τόλμη της ειλικρίνειας και της πραγματικότητας.

Η πορεία είναι κοινή… με όποιον θέλει να συμμετέχει, τώρα ή στο μέλλον, για τη ζωή και την κοινωνία που θέλουμε...εύχομαι, με διάλογο, την ειλικρινή πρόθεση της κάθε πλευράς, για το Ορθό συμφέρον του Ανθρώπου και ειδικά των παιδιών, που μέχρι στιγμής δεν έχουν ερωτηθεί και δεν εισακούγονται αρκετά.

Ξεκινάμε… Καλή Ανάσταση!

Καλή μας πορεία!



3 comments:

  1. Όσοι ενδιαφέρεστε για δράση/συμμετοχή στην αλλαγή που έχει ήδη καθυστερήσει, στείλτε μήνυμα (μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή της σελίδας στο facebook, είτε σε προσωπικό μήνυμα, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε σε έργα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει...

    ReplyDelete
  2. Χριστιανα ο.τι μπορω απο τη θεση μου και την εμπειρια μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όλοι θα χρειαστούμε.... γιατί όλοι είμαστε γονείς, δάσκαλοι, άνθρωποι! Καλώς όρισες! Προς το παρόν, παρακολούθησε την πορεία. Θα ανακοινώονται βήματα, δράσεις, προσκλήσεις κλπ :)

      Μας χρειάζονται τα παιδιά μας (και η ζωή) δυναμικούς, όρθιους και θαρραλέους!

      Delete