Jan 17, 2015

Όσα ανεχόμαστε...ακόμα!


Αυτή είναι μια από τις πολλές, κλειστές, παιδικές χαρές της Αθήνας. Αντί να σφύζει από ζωή, παιδικά ξεφωνητά και χαρά, εδώ και πολλούς μήνες παραμένει σφραγισμένη με αλυσίδες και ψεύτικο ενδιαφέρον για την "ασφάλεια των πολιτών" της πόλης.

Γεμάτη σκουπίδια, σπασμένα συρματοπλέγματα γιατί πολλοί μπαίναμε μέσα για να παίξουν για λίγο τα παιδιά μας... προτού γίνει σκουπιδότοπος και εστία μόλυνσης για όλους, αφού πραγματικά δεν υπήρχε πρόβλημα ιδιαίτερο και τα παιδιά χρειάζεται κάπου να παίξουν. Ο πραγματικός λόγος που γίνονται τέτοιες ενέργειες δεν δημοσιοποιείται φυσικά.

Άκουσα και το εξής παράλογο, ότι "τα δέντρα είναι επικίνδυνο να πέσουν" γι' αυτό την έκλεισαν. Μα αυτό ισχύει και για το γειτονικό δάσος, το οποίο κανείς δεν φροντίζει και κανείς δεν ενδιαφέρεται να διατηρήσει. Επίσης, δεν είναι η μόνη παιδική χαρά που είναι κλειστή!

Δεν χρειαζόμαστε - λέω εγώ - άλλου πολιτικούς, άλλους νόμους, μα περισσότερους πολίτες που δεν θα ανέχονται πια όλα όσα δεν υπηρετούν θετικά και δημιουργικά το σύνολο. Πιστεύω στον Άνθρωπο και στη δύναμη της συνειδητοποιημένης μονάδας. Οι αριθμοί των φτιαχτών στατιστικών δεν μου λένε τίποτα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά με τη δύναμη της μη ανοχής μας και της δημιουργικής φαντασίας μας.

Μπορούμε πρώτα να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας, να μοιραζόμαστε και να δημοσιοποιούμε όσα θεωρούμε σημαντικά και ουσιαστικά για την ποιότητα της ζωής μας, ώστε να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμαστε τόσο λίγοι τελικά, όπως οι πεποιθήσεις μας μάς πείθουν ότι είμαστε, με αποτέλεσμα να μην κινητοποιούμαστε.

Κάποιες φορές αγανακτώ...  περισσότερο ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για το τι είπε ο κάθε πολιτικός και τι έκανε ή όχι στο παρελθόν παρά γι' αυτά που συμβαίνουν ακριβώς μπροστά μας και ανεχόμαστε καθημερινά.Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και τα βλέπω καθημερινά να αλλάζουν καθώς περισσότεροι από μας έχουμε αναλάβει δράση στη ζωή μας.

Θα έχουμε τις παιδικές χαρές και την κοινωνία που θέλουμε! Φτάνει να μη σταματάμε να οραματιζόμαστε, να εμπιστευόμαστε και να πράττουμε σύμφωνα με αυτά που θέλουμε... Για όλους ειδικά για τα παιδιά.


No comments:

Post a Comment